Efectul pana

Zilele astea am facut un exercitiu dureros dar necesar cresterii mele personale. Cand mi-am dat seama ca am spus ceva gresit, indiferent de cat timp a trecut de atunci, mi-am exprimat intr-un fel greseala. O glumita, un mesaj scurt, un zambet intr-un colt de gura..ceva de genul asta. Efectul dorit e cel de Pana 😀 Zbor usor caci nu ma trage nici o greseala nedreasa de piciorus in jos.

Cel mai distractiv a fost azi cand mi-am cerut scuze fata de copilul meu caci l-am suparat cand l-am pus sa isi dea jos sosetele si nu am ascultat ca el nu vrea asta deloc. Mie mi s-a parut ceva minor dar pentru el a fost o tragedie de 5 minute de plans. Cred ca demitizarea mea din Zeita Mama in SemiZeita Mama care mai si greseste si recunoaste asta e foarte sanatoasa pentru copil.

Cel mai dificil imi pare totusi sa imi cer scuze cand gresesc ceva fata de mama. Intr-o discutie de zilele trecute mama sustinea ca branza are proteine iar eu sustineam mare si tare ca nu are proteine si de aici o discutie in contradictoriu de ceva timp. Tot eu am pus si mana pe telefon sa dau un Google si am gasit ca are proteine in anumite procente si tot inghitind in sec am zis cumva bajbaind ca nu e chiar asa. Fazei asta cu mama i-am gasit cumva explicatia in dorinta mea de a fi un super-duper copilul perfect al mamei mele si astfel gresitul nu e ceva dezirabil mie in fata ei. Daca cumva reusesc sa am eu dreptate si sora-mea sa greseasca, mai ca incep sa levitez si sa imi straluceasca ochii. Ca noroc ca Blonda nu da prea des pe acasa caci stie cam multe si ma ia la multe….

Azi am zis cumva ca am buctat-o fata de Andreea si recomandarea ei de a vedea Inside Out de care eu am facut misto numai citind commenturile de pe Imdb acum cateva saptamani chiar aici pe un post. Mi-a venit foarte usor si nu am simtit nici o frica ca am scazut in ochii ei, ba chiar mi s-a parut ceva normal de reglat.

Se pare ca prin exercitiu chestia asta devine tot mai usor de facut si iti da senzatia ca nu le stii tu pe toate dar macar esti corect cu tine si ceilalti.

Acuma nu zic sa o ducem in extrem ca la bociturile de nunta, dar o mica atentie sa reparam chestile micute zilnice nu strica. Chestile astea mici si aparent insignifiante adresate ca un exercitiu continu de igiena relationala cred ca ne ajuta si ne pregatesc pentru bubele mai maricele care apar inerent.

2 thoughts on “Efectul pana

  1. Sincer eu nici nu prea te-am luat in serios cand mi-ai spus de commenturi, stiam ca filmul e bun, restul era alegerea ta, interesant cum de obicei ma afecteaza contradictii de genul :)). Se accepta ;). Cat fata de mama, da, scuzele sunt ff grele, tot din acelasi considerent de copil perfect :D. Iar fata de copil a inceput sa fie naturat atat ptr mine cat si ptr el. Acum iar vreau sa fac o recomandare, e o carte “Ce-ti aduci aminte” Paul Steward si Chris Riddell – ed Trei 😉

    Like

    1. Nici eu nu m-am luat prea tare in serios pana am citit articolul ala pe care ti l-am trimis si atunci m-am gandit ca am fost cam pripita cand am dat numai comentariile negative 😀

      Like

Comments are closed.