Iepurele drogat

La cateva zile eu si Hori incercam sa avem impreuna o activitate creativa. Ieri am ales Omida mancacioasa a lui Eric Carle si trebuia cu ajutorul buretilor si culorii sa obtinem o omida grozava, cam asa:

d19Idee minunata, copil incantat si sa incepem activitatea cu taierea unui burete de baie vechi in 2 cerculete. Aici a intervenit primul sfarsit al lumii de ieri, cerculetele erau prea mici si copilul le vroia MARRIIIII. Am rezolvat cumva trecerea apocalipsei, continuam si obtinem ceea ce eu am numit un Iepure drogat:

IMG_20150521_082142Copilul e extaziat, rasete, distractie, bureti plini de apa si culori.. cand a doua apocalipsa a avut loc: copilul a cazut de pe scaun. Tragedie in metru antic, de ce are el acum scaun fara manere, scaunul e de vina, lacrimi de crocodil si am rezolvat cumva sa nu se termine lumea nici de data asta.

Azi dimineata distractie, pupaturi, rasete pe seama Micutului Baunel. Hori rade din tot sufletul si se distreaza cand vai, iarasi se termina lumea: nu i-am dat sosete cu Fulger.. rezolvam si asta si ultima apoclipsa pe ziua de azi are loc cand i-am pus la baie un prosop mare in loc de unul mic. Dupa amenintarea ca nu ma mai iubeste niciodata am remediat si asta si ne-am impacat.

Si v-am povestit toate astea pentru ca e un talc si aici. Intensitatea cu care isi traiesc momentele copiii este extraordinara, fie ele momente bune sau rele. Modul in care se descarca de suparare sau se incarca cu veselie e maxim, totul e la maxim si mie mi se pare extraordinar.

Ca adulti invatam sa ne controlam sentimentele si reactiile, sa le atenuam si sa le dam fete mai sterse. Din pacate facem asta si cu bucuriile, nu numai cu tristetile, enervarile si supararile, si invatam sa pierdem tristetile mari din lucruri mici dar si bucuriile mari din lucruri mici.

Asa ca azi am ras o tura buna de Iepurele drogat si i-am zis lui Hori ca e in regula sa nu ma mai iubeasca cand el nu vrea sa ma iubeasca si l-am lasat sa planga si sa fie suparat cat a vrut el..cam 1 minut..caci si supararea fuge repede ca si iepurele nostru 😉

Va provoc sa va gasiti si voi un Iepure drogat azi. E musai! Si imi puteti zice si mie. E musai! 😉

Pe langa subiect: In unele nopti visez in romana, in altele in engleza..asa sunt si postarile astea.. cum vorbeste noaptea.